top of page

Verdens eldste friluftsmuseum teller gjest med besøksteller og WiFi

Siden 2017 har Skansen, et av Nordens mest populære turistmål med 1,4 millioner besøkende, brukt besøksteller fra IMAS. "Vi har et godt samarbeid med IMAS, som tilbyr fleksible løsninger og personlig service," sier Göran Kirsch, som er sikkerhetssjef i Skansen. Her snakker Göran om hvordan Skansen bruker både besøksteller med 3D og WiFi for å forbedre besøkendeopplevelsen og legge til rette for daglig drift.

Vi har et godt samarbeid med IMAS og er fornøyd på alle måter, sier Göran. Image: Skansen, photo: Jonathan Lundkvist

På et stort fjell midt i Stockholm sentrum er det fullt av liv og bevegelse. Da Skansen begynte å telle sine gjester for fire år siden, ønsket de først å finne ut hvor mange som besøker husene og gårdene i området. Besøksteller med 3D-funksjon ble derfor plassert diskret inne i de kulturhistoriske bygningene.


- I store deler av sesongen er disse innemiljøene bemannet med ansatte som møter og veileder gjestene på stedet. For oss var det viktig å vite hvor mange som besøker bygningene og når på dagen det skjer for å bedre planlegge bemanning og åpningstider.


Antall besøkende med real time-måling betyr at Skansen vet nøyaktig hvor mange gjester som er inne

I dag har Skansen oppgradert sine løsninger og kan nå se i sanntid nøyaktig hvor mange som er i området.


- Akkurat nå får vi ha 5000 gjester samtidig inne i Skansen. Vi vet hvor besøkende kommer inn, samt når og hvor de forlater området. Det er en stor sikkerhet for oss på Skansen, sier Göran.


Det nye Baltic Sea Science Center er også utstyrt med besøksteller i alle fem innganger og utganger.


- I tillegg til å vite hvilke innganger som brukes og hvordan antall besøkende ser ut over tid, får vi også real time-informasjon om antall gjester i det nye senteret, noe som er veldig verdifullt, sier Göran.


Med tilgangspunkter og WiFi-måling kan Skansen se hvordan gjestene beveger seg på Björnberget

For å finne ut hvordan gjestene på Björnberget beveger seg og hvilke områder som er mer eller mindre populære, har Skansen begynt å bruke WiFi-måling på Björnberget.

- Vi bruker tilgangspunkter, noe som gjør det enkelt å samle inn informasjon om bevegelsesmønstre og kunne forbedre oss for våre gjester og bedre tilpasse tilbudet. Det er stort potensiale her, og vi er bare i begynnelsen av dette arbeidet, sier Göran.


Besøksregning med WiFI er fullstendig anonymisert og godkjent av Privacy Protection Authority (da Datatilsynet) og fungerer på en slik måte at signaler fra smarte enheter blir plukket opp og konvertert til data som viser bevegelsesmønstre, kalde og varme soner og antallet av besøkende.


Avslutningsvis, hvordan synes du det er å jobbe med IMAS?

- Vi har et godt samarbeid med IMAS og er fornøyd på alle måter. Det er enkelt å bruke Xperio-portalen som fungerer veldig bra. Jeg tror at IMAS tilbyr fleksible løsninger, gir rask respons og personlig service, sier Göran avslutningsvis.


Fakta om Skansen

Skansen er et populært reisemål med rundt 1,4 millioner besøkende hvert år. Parken ble grunnlagt i 1891 og ligger på et fjell midt i Stockholm sentrum og har et areal på 300 000 kvadratmeter.


Skansen er verdens eldste friluftsmuseum som viser hele Sverige med hus og gårdsbruk fra alle deler av landet.

Comentarios


bottom of page