top of page

Parkerings-system

Digitaliser parkerings-plassen

Vi tilbyr digitale og kostnadseffektive parkeringsløsninger for byer, kommuner. eiendomseiere, kjøpesentre, butikker og parkeringsledelsessektoren.

 

Alle sensorene våre er enkle å montere og krever ikke noe vedlikehold. Du kan velge mellom Smart City-systemets parkeringssensor som er koblet til ved hjelp av en smart magneto-resistiv målemetode eller en sensor basert på radarteknologi. Begge teknologiene fungerer innendørs eller utendørs og har høy pålitelighet.

Mit-Handy_Gut.jpg

Smart City-system parkeringssensorer i antall


+ 350 000 parkeringsplasser / uke

+ 49 000
digitaliserte parkeringsplasser

 

+700

steder i hele Europa

Sensorer fra Smart City System

Parkeringssensorene fra Smart City System installeres raskt og enkelt. Sensorene oppdager parkerte biler på f.eks. kundeparkeringsplasser, parkeringshus og parkeringsplasser trådløst og i sanntid og kan enkelt integreres i eksisterende systemer. De er pålitelige og stort sett vedlikeholdsfrie.

 

Alt som trengs er en datamaskin, nettbrett eller mobiltelefon og vårt nettbaserte infopanel som er skreddersydd for hver parkeringsplass.
 
Vår garanti: Alt vi trenger er en planløsning og kontaktinformasjon for det ansvarlige el selskapet. Vi tar oss av resten.
 

Anchor 1

Informasjon i sanntid

Våre smarte parkeringssensorer kan også installeres med en digital "tvilling" som viser tilgjengelighet, uautoriserte parkeringstider, ladeplasser, handikapparkering og mer for alle parkeringsområder. Individuelle steder vises med et enkelt klikk! All informasjon er tilgjengelig via vårt infopanel eller et API for integrering i eksisterende systemer.

 

Smart parkeringssystem
Vårt smarte parkeringssystem er basert på en kombinasjon av pålitelige og kostnadseffektive sensorer med et enkelt brukergrensesnitt eller integrering i eksisterende systemer.

 

Brukereksempel

Vår digitale løsning tilbyr alle funksjonene som trengs for en effektiv og lønnsom parkeringshåndtering

 • Nøyaktig registrering av parkeringstider

 • Navigering til ledige plasser

 • Sanntidsanalyse av okkuperte / ledige steder

 

Parkering med EV-lader
Bedre utnyttelse av tilgjengelige ladepunkter med sensorteknologi fra Smart City System

 • Informasjon til sjåfører om tilgjengelige ladestasjoner

 • Bedre tilgjengelighet for kunder

 • Økt lønnsomhet gjennom optimal utnyttelse av parkeringsplassen

 • Sjekker at bare elektriske biler bruker ladestasjonene
   

D50_1407_2.jpg

Digitaliser med parkering Pilot

Både små og store parkeringsplasser (f.eks. Kunde / besøkende / parkeringshus, parkeringsplasser og parkeringsdekk) kan nå brukes på en mer effektiv måte. Hvert sted er utstyrt med en parkeringssensor (Parking Pilot) med internettforbindelse via en gateway. Sensorens avanserte algoritmer og stabile maskinvare registrerer nøyaktig når og hvor lenge hvert sted er opptatt døgnet rundt. Informasjonen er tilgjengelig via en standard internettforbindelse. Overvåking kan gjøres med infopanelet vårt eller ved integrering i et eksisterende system.

Fakta Smart City System

Våre parkeringssensorer er produsert i Tyskland og er vedlikeholdsfrie i flere år. Ingen kostbar infrastruktur er nødvendig for å digitalisere en parkeringsplass.

 

Parkeringssensorene drives av et integrert batteri og plasseres i en permanent brakett på bakken eller i taket på den respektive parkeringsplassen.

 

Sensorene kan håndtere snøbrøyting med gummibeskyttelse på plogen. Hvis en sensor slutter å fungere, sørger vi for at den byttes ut så snart som mulig. Takket være designet med modulsystem kan en sensor raskt løsnes fra braketten som er festet til bakken.

Digitalt kart over parkerings-plassen

Bruk venstre sidefelt for å velge en parkeringsplass. Den valgte parkeringsplassen vises som et digitalt kart med fargemarkeringer som indikerer beleggstatus for hver plass. Ledige plasser, okkuperte og ubetalte plasser vises klart og tydelig. Det vil snart også være mulig å reservere spesifikke plasser og motta varsel til mobiltelefonen når parkerte kjøretøy overskrider parkeringstiden.

Mit-Handy_Gut.jpg

Parkeringspilot: funksjoner og bruk

Registrering av parkeringstider

Den nøyaktige registreringen gjør det mulig å se hvilket sted det samme kjøretøyet har og hvor lenge. Dette er en enkel og trygg måte å overvåke bruken av parkeringsplassene på. Du kan raskt identifisere hvilket kjøretøy som har overskredet maksimalt tillatt tid, avhjelpe fakturering av gjeldende avgifter og minimere problemene med uautorisert parkering.

 

Navigering til ledige plasser

Er så enkelt og effektivt som mulig. Systemet oppdager hvilke plasser som er tilgjengelige og viser deg, dine kunder og gjester til nærmeste tilgjengelige sted. Senere vil det også være mulig å reservere parkeringsplass - og dermed redusere behovet for å kjøre rundt og lete etter en plass.

 

Sanntids beleggstatus

Den nøyaktige registreringen betyr at det hele tiden er oppdatert informasjon om bruk og utnyttelse av en parkeringsplass. Dette gir igjen muligheten for mer effektiv og lønnsom styring basert på tilbud og etterspørsel. I tillegg er viktige og kritiske innganger og utganger, for f.eks. rednings- og blålysbiler, akuttinntak og leveringsveier m.m. automatisk overvåket.

Flere funksjoner

Stopp for uautorisert parkering

Registrering av parkeringstider
Den nøyaktige målingen av sensoren på hver parkeringsplass betyr at kjøretøy som overskrider maksimalt tillatte parkeringstider, overvåkes enkelt og automatisk - og kan avhjelpes umiddelbart.

Registrering av beleggstatus
Sanntidsinformasjon om bruk av f.eks. sentrumsparkering. Det gjør det mulig å se nøyaktig hvor mange steder som trengs hver gang for hvert sted og betyr en mer effektiv bruk av parkeringsplassen.

 

Smartere firmaparkering

Navigering til ledige plasser
Ansatte og kunder kan enkelt få informasjon om ledige plasser i store og vanskelig forståelige parkeringsområder.
Registrering av beleggstatus
Belegg på forskjellige tidspunkter på dagen blir registrert, noe som betyr at bedriftsplasser kan brukes på en mer optimal måte.

 

Brukervennlige og lønnsomme ladestasjoner

Registrering av parkeringstider
Kombinasjonen av parkeringssensorer og ladestasjoner muliggjør enkel og automatisert fakturering for ladestasjoner. Det gjør det også mulig å fakturere uautoriserte parkeringstider når kjøretøy ikke belastes, og sperrer dermed ladepunkter for andre kunder.
 
Navigering til tilgjengelige ladepunkter
Unngå problemer ved å tilby navigering til forhåndsreserverte ladepunkter.
 
Registrering av belegg på ladepunkter
Unngå uautorisert parkering av andre kjøretøyer enn elektriske kjøretøyer i ladestasjoner. Med Parking Pilot er det alltid nøyaktig informasjon om hvilke ladepunkter som er opptatt - selv når det ikke lades noe elektrisk kjøretøy der.

 

Miljøfordeler i sentrum

Registrering av parkeringstider
Nøyaktig registrering av parkeringstiden for hver parkeringsplass gjør det mulig å både bruke maksimalt tillatt parkeringstid og enkelt og automatisk fakturere avgifter. Det betyr også at parkeringsvaktene kan brukes på en mer effektiv måte.
 
Navigering til ledige plasser
Besøkende og pendlere kan få informasjon om ledige plasser i sanntid. Dette betyr mer effektiv styring av trafikk- og miljøfordeler i form av mindre utslipp og mindre trafikkstøy i sentrum.
 
Registrering av beleggstatus
Registreringen kan ha stor betydning for tilgjengeligheten av parkeringsplasser i sentrum til forskjellige tidspunkter. Informasjonen kan også danne grunnlaget for behovet for transport / inngangsparkering (f.eks. Park & Ride) slik at sentrale steder kan brukes mer effektivt.
 

IMG_20200928_091512.jpg

FAQ: Smart City-parkeringssensorer

Hvordan fungerer sensorene?

Sensorteknologien er basert på en magnetoresistiv målemetode. Et magnetfelt oppdager når et kjøretøy er parkert over en sensor, som deretter sender et signal til en gateway. Derfra fortsetter signalet via mobilnettet til skyen. Her behandles informasjonen videre slik at den kan vises og evalueres ved hjelp av forskjellige applikasjoner.

 

Hvordan fungerer en gateway?

En gateway er hovedenheten mellom serveren og sensorene og krever konstant strømforsyning. Den sender datapakker fra sensorene til skyen via en mobilforbindelse.

 

Hvor lenge varer sensorbatteriene?

Batteriets levetid - under normale forhold - er 5 - 7 år.

 

Hvordan fungerer snørydding på et parkeringsområde med sensorer?

Snøploger med gummibeskyttelse kan brukes uten problemer.

 

Kan sensorene løsne?

Nei. Det tar mye krefter å få ringbraketten av gulvet uten spesielle løsemidler. Selve sensoren holdes på plass med et sikkert feste. For å fjerne sensoren kreves spesialverktøy og nødvendig kunnskap.

 

Er det mulig å installere sensorer i underjordiske garasjer?

Ja, vi har utviklet trådløse innendørs sensorer som kan installeres i underjordiske garasjer.

 

Hvor lang tid tar installasjonen?

Parkeringsplassen er klar til bruk innen 1-2 dager etter installasjon. Alt vi trenger er en planløsning og tilgang til elektrisitet (med mindre installasjonen skal inkludere en soldrevet gateway).

K1600_IN-OUT-Sensor-(Photo-C).jpg

RADAR SENSORER
OVERVÅKER TRAFIKKEN

Vi bruker våre egne radarsensorer for å overvåke trafikken som går inn og ut av parkeringsområdet. Radarteknologien er vel prøvet og krever nesten ikke noe vedlikehold. Det er et robust og værbestandig system som gjør det ideelt både innendørs og utendørs. En annen fordel er at radarsensorene er skjult, noe som reduserer risikoen for at de blir skadet.

RADAR: PÅLITELIG OG KOSTNADS-EFFEKTIV

Parkeringssystemet - Car Parking Guide System (PGS) - er et veldig pålitelig og kostnadseffektivt parkeringssystem for kjøpesentre og parkeringshus. IMAS ingeniører valgte å bruke få sensorer, en robust og velprøvd teknologi for å kunne tilby markedet en kostnadseffektiv løsning. 

Systemet holder oversikt over antall biler i parkeringshuset og viser via LED-skjermer hvor det er ledige parkeringsplasser. 

K1600_LED-Matrix-Display-PMD1-(Photo-B).
Anchor 2

LED-SKILT VISER ANTALL PARKERINGER TILGJENGELIG

Vi bruker våre egne radarsensorer for å overvåke trafikken som går inn og ut av parkeringsområdet. Radarteknologien er vel prøvet og krever nesten ikke noe vedlikehold. Det er et robust og værbestandig system som gjør det ideelt både innendørs og utendørs. En annen fordel er at radarsensorene er skjult, noe som reduserer risikoen for at de blir skadet.


Hele konfigurasjonen av sensorer, skjermer og soner skjer via et nettgrensesnitt.  


Hvorfor IMAS Parking Guide System (PGS) 
 • Kostnadseffektivt parkeringsguidesystem (få sensorer kreves) 

 • Pålitelig og robust teknologi

 • Krever lite vedlikehold

 • Tåler støv og kan sitte ute

 • Godt skjult for publikum

K1600_LED-Matrix-Display-PMD1-(Photo-C).
Image by James Sloan

RADAR ER PÅLITELIG

IMAS har lang erfaring innen radarteknologi og har i over 30 år levert data fra Sensorer til kjøpesentre, butikker og offentlige aktører. Radar var den første teknologien som ble brukt da vi begynte å telle besøkende. Teknologien er veldig pålitelig, og selv om folk i dag ofte telles med 3D-teknologi eller WiFi-systemer, brukes radar fortsatt, ikke minst på grunn av dens lange levetid.

KONTAKT OSS IDAG

Vi gleder oss til å hjelpe deg og fortelle deg mer om parkeringssystemet.

bottom of page