top of page

Hvordan besøksdata brukes av en eiendomseier: "Dette overrasket meg"

Den norske eiendomseieren Ragde Eiendom bruker analyseplattformen IMAS Xperio til å samle inn og analysere besøks- og salgsdata for sine 12 kjøpesentre i Norge. Daniel Størdal og Hanna Svenaeus jobber i Ragde Eiendom og vi spurte dem hvordan de bruker informasjon fra besøksteller og kassaapparatet.

Ragde Eiendom samler inn data om antall besøkende og omsetningsregistrering for jevnlig å følge utviklingen av kjøpesentrene, samt gi og hjelpe leietakere og markedsavdelingen med å planlegge arbeidet på en mer effektiv måte.


Daniel Størdal er eiendomsforvalter i Ragde Eiendom og har ansvar for Trysilsenteret, Strømsøsenteret og Linden parken.


– Jeg gir leietakerne oversikt over inneværende og tidligere periode og ikke minst prognoser for kommende periode. Markedsavdelingen mottar også data om antall besøkende og omsetning, slik at de kan planlegge sine aktiviteter på en mer effektiv måte og bruke ressursene når det trengs mest.


Trysil har store besøksvariasjoner i løpet av året. For Daniel og leietakerne ved Trysil senter er derfor besøksdataene ekstra viktige.


– Det er veldig verdifullt for Trysilsenteret og bidrar til å bemanne og planlegge på en mye mer effektiv måte.


"Disse besøksdataene overrasket meg"

I tillegg til å effektivisere planleggingen betydelig, har besøksdataene også gitt ham og leietakere bevis på at alt ikke alltid er som det ser ut til.


– På grunn av de høye energiprisene har folk skrevet i media om at folk ikke bruker skihyttene sine fordi det blir for dyrt, noe som igjen vil bety færre besøkende og kunder for oss.


Men dataene Daniel har analysert viser noe annet.

– I løpet av høsten og vinteren har vi sett like mye trafikk og omsetning som i tidligere perioder, og det har overrasket meg. Det viser at alt ikke er som det ser ut til.

Laster ned besøksdata til Excel

Daniel laster ned rapporter fra Xperio for å analysere og presentere dem i Excel.


– Det passer mine behov godt. Jeg kan presentere og jobbe med dataene på den måten jeg foretrekker. Xperio er enkel å bruke og jeg er fornøyd med løsningen.


Hun støtter alle sentre og er i kontakt med IMAS

Hanna Svenaeus er administrasjonsansvarlig på Ragde Eiendom og hjelper kjøpesentrene med å rapportere om omsetningen løpende, hun er også i kontakt med IMAS når for eksempel en ny bruker skal legges til eller hvis noe skal endres.

– Jeg synes det fungerer veldig bra, IMAS gir alltid rask service og svarer raskt. Xperio-plattformen er også enkel å bruke.
- Hver måned lager vi en tilpasset rapport der vi ser alle kjøpesentre og deres butikker. Jeg vil da sende dette til flere personer i vår organisasjon.

Omsetningsdata distribueres også for å lage en felles indeks for alle kjøpesentre i Norge. Ved hjelp av denne informasjonen kan du følge norsk handel.


Om Ragde Eiendom

Ragde Eiendom AS-konsernet eier cirka 1.950 millioner kvadratmeter næringseiendom. Selskapet er hovedsakelig aktiv i Oslo og Bergen, men eier også bygninger i Belgia, Nederland, Sverige, Danmark og Finland.


Comments


bottom of page