top of page

Besøkstelling gull verdt for Täby bibliotek

I forbindelse med renoveringen av Täbys hovedbibliotek i 2017 ble det også foretatt en gjennomgang og besøkstallet i bygningen ble forbedret. Thomas Hallin og Malin Johansson snakker om en fleksibel løsning som har forenklet og forbedret besøkstallene.


Enten det er et museum, bibliotek eller noen annen offentlig aktør som er åpen for besøkende, virksomheten må rettferdiggjøre sin eksistens og kunne vise gjennomsiktige besøkstall.


- Vi sitter i et stort hus og før alle besøkene i bygningen ble telt og vi måtte gjøre anslag på egen hånd. I dag har vi pålitelige tall som våre beslutningstakere kan få tilgang til og som vi kan bruke i vårt arbeid selv. For oss er det gull verdt og et stort skritt foran vår renovering, sier Thomas Hallin, som jobber som bibliotekar med ansvar for IT.


I tillegg til å sette opp besøksteller i passasjene til selve bokhandelen, har besøkende også plassert besøksteller i bibliotekets avishjørne i inngangen til Kulturhuset. Du har også besøksteller i bibliotekgrenen som ligger i Näsbyparks galleri i sentrum.


- I min rolle som statistikksjef er disse besøkstellene en uvurderlig hjelp, og IMAS besøkstall er enkle å bruke. I tillegg til å skaffe besøkstatistikk for hver dag, uke og måned, kan jeg se på hvilke tider og ukedager de fleste besøkende kommer til biblioteket. Det er ikke bare en interessant detalj for oss og det kan hjelpe oss i arbeidsplanleggingen, men også interessant informasjon for kommunepolitikerne, sier bibliotekar Malin Johansson.


Täby bibliotek har brukt IMAS besøkstall i to år og har installert nye 3D-besøksteller. Det er også tanker om å sette opp besøksteller i forbindelse med flytting av en bibliotekfilial.


- Vi er fornøyde. Den har rullet på og vært glatt med IMAS. Det har vært et par kommunikasjonsavbrudd og så kom du umiddelbart i kontakt og fikset problemet, tallene har kommet inn etterpå så det har ikke vært noen problemer, sier Thomas.


Visste du at?


Besøkstellene som brukes av Täby-biblioteket har et internt minne som gjør det mulig å lagre informasjonen i opptil 120 dager i tilfelle et nettverksproblem.Comments


bottom of page