top of page

Stavanger utvider bymålingene med WiFi-noder

Oppdatert: 31. aug. 2022

Stavanger sentrum bruker 10 IMAS Access Point og tilsvarende antall 3D sensorer for å kartlegg byens besøksflyt. Nå investerer byen i å skape enda bedre forhold for butikkene og besøkende i sentrum ved å øke antall AP til 25 WiFi-noder.


- Besøkstelling er en av de viktigste måleparameterne i et bysentrum. Vi måler utviklingen kontinuerlig og rapporterer denne både til våre medlemmer og til Stavanger kommune administrativt og politisk, sier Kristin Gustavsen, Daglig leder på Stavanger sentrum.

Picture of Stavanger in Norway
Stavanger utvider bymålingene med WiFi-noder

Stavanger var tidlig ute med bymålinger

Stavanger var en av de første byene i Norden som investerte i bymålinger for å forbedre informasjonsgrunnlaget for de forretningsdrivende. I dag er det både besøkstellere og WiFi-noder rundt om i sentrum og med de nye WiFi-nodene, er planen at det skal være totalt 35 sensorer.


- Det er verdifull informasjon i en normalsituasjon, men har i tillegg vært ekstra nyttig nå under koronapandemien. Her kan vi raskt måle konsekvenser av pandemien og de tiltak som iverksettes, sier Kristin.


Informasjonen om antall besøkende og handelsmønstre presenteres på en enkel måte via IMAS-portalen Xperio.


Hvis det allerede er et WIFI-nettverk fra en av de største leverandørene, er sjansen stor for at du umiddelbart kan komme i gang og måle de besøkende uten å måtte gjøre noen installasjoner.

Comments


bottom of page