top of page

Smart besøkstelling bedre for Universeums besøkende

Universeum er det største vitenskapssenteret i Norden og tiltrekker seg 600 000 besøkende hvert år. For å kunne tilby enda bedre utstillinger, valgte de i høst å begynne å telle besøkende med hjelp av besøkstellere basert på 3D-teknologi.

- Det er viktig for oss å kontinuerlig forbedre gjestenes opplevelse. Da er informasjon om når de besøkende kommer og hvor de drar viktige data , sier Christa Törn-Lindhe som jobber som senior prosjektleder i Universeum.


Nå som systemet har vært på plass i noen tid, kan du også se at informasjonen du samler inn faktisk gjør en forskjell.


- I dag kan vi tilby våre gjester en enda bedre opplevelse. Vi vet hvor og når personalet vårt trengs, noe som også gjør oss mer ressurseffektive - noe som igjen gir vitenskapssenteret vårt gode innspill når vi utvikler nye produkter og læringsmiljøer.


Informasjonen og statistikken administreres deretter via en nettportal eller en app.


- Via IMASs nettportal kan jeg enkelt plukke ut statistikken og dataene jeg trenger for for eksempel å kunne sammenligne gjestetall mellom forskjellige perioder, sier Christa.


Hvordan teller du faktisk alle besøkende?

3D-sensorene (besøksteller) er montert i taket, som fungerer på samme måte som det menneskelige øyet. En prosessor utfører hundrevis av beregninger på synsfeltet hvert sekund for å identifisere et menneske som passerer. Ved hjelp av AI kan de til og med avgjøre om det er en mann eller kvinne, et barn eller en voksen. Til tross for dette lagres ingen informasjon om individuelle besøkende, alt som er lagret er tid og koordinater. Det er smart systemet som beskytter personvernet og oppfyller alle krav som følger med GDPR.


Comments


bottom of page