top of page

Populær besøkstelling blant Lunds badegjester

I Lunds nettsted har det vært mulig i løpet av sommeren å følge med i real time og se hvor mange besøkende som er på hvert badested for bedre å planlegge besøket. Nå viser statistikken at det har vært mange brukere av den digitale tjenesten, med hele 60 000 unike sidevisninger fordelt på fem badesteder.

-Besøkstelling har skapt stor kundeverdi, sier Christer Sörliden Bilde: Lund kommune

Utendørsbassengene i Lund har hatt besøkstellere i sommer

I vår tok Lund kommune kontakt med selskapet IMAS og stilte spørsmålet om det var en løsning der du kunne se i sanntid hvor mange mennesker som var inne i badene for å kunne følge Folkehelseetatens grense på maksimalt 500 besøkende. Det gjorde det, og i slutten av mai ble det satt opp besøksteller ved fem utendørs bad i Lund.


- Vi har fått positiv respons fra badegjestene som satte pris på servicen, og personalet vårt har alltid klart å holde oversikt over antall besøkende. Vi har leid et komplett besøksregistreringssystem som har vært veldig fleksibelt i løpet av sommeren av IMAS, sier Christer Sörliden, ansvarlig for badeanleggene i Lund kommune.


Besøkstelling har skapt stor kundeverdi

I løpet av juli måned ble besøksgrensen opphevet, men Lund kommune valgte å fortsette å telle antall besøkende.


- Vi ønsket å fortsette utover sommeren og tilby våre badegjester denne tjenesten, noe som har vært en stor kundefordel. Da var vi også i stand til å måle antall totale besøk og sammenligne tallene med vårt kassasystem.


- Det jeg også synes er så bra med denne typen verktøy er at du også enkelt kan få statistikk over nøyaktig når besøkende kommer og går i løpet av dagen. Blant annet er dette bra bemanningsmessig, sier Christer.


Inngangsanalyser med antall besøkende er informert videre til administrasjonen og kommuneledelsen.

Totalt hadde de fem badene drøyt 150 000 besøkende i løpet av juni-august. Før begrensningene forsvant, måtte inngangene stenges ved et par anledninger ettersom det var i ferd med å være for mange besøkende. Via IMAS nettportal Xperio har det også vært enkelt å gi ytterligere informasjon til ledere og beslutningstakere i kommunen.


- Jeg har plukket ut inngangsanalyser og sendt til sjefen min som har informert det videre i vår kommunale organisasjon.


"Veldig fornøyd med IMAS"

Besøkertellerne er nå demontert og sendt tilbake til IMAS.

- Vi har vært veldig fornøyd med IMAS som har gitt oss og rask og personlig service fra start til slutt i sommer, avslutter Christer.

Besøkstellere har blitt brukt på Källbybadet, Dalbybadet, Sandbybadet, Genarpsbadet og Veberödsbadet. Källbybadet topper listen både når det gjelder fysiske besøk og antall sidevisninger på nettet.


Om IMAS

IMAS gir kjøpesentre, butikker, butikkjeder, byer og offentlige aktører informasjon om antall besøkende, bevegelsesmønstre og mer avansert statistikk om kjønn og oppholdstid. Våre tjenester har verken bindingstid eller startgebyrer. Ta kontakt med oss, så forteller vi deg mer

Comments


bottom of page