top of page

Aalborg inngår samarbeid med IMAS Group for datadrevet byutvikling

Aalborg City og Aalborg kommune bruker IMAS Group Denmark til å samle inn besøksdata for å styrke byutviklingen. Samarbeidet markerer et viktig steg der datadrevne beslutninger danner grunnlaget for å skape et mer levende bymiljø. Jes Asmussen, senterleder i Aalborg City, fremhever viktigheten av data for å tiltrekke seg merkevarer, forstå forbrukeratferd og være i stand til å forme et åpent og responsivt bylandskap.

– I Aalborg City ønsker vi større kunnskap om bevegelsesmønstrene i vårt sentrum, for å få faktakunnskap om hvor mange brukere som kommer til byen vår. Skal vi tiltrekke oss nye merkevarer og butikk konsepter til sentrum, krever det data. Det første spørsmålet når vi snakker med mulige leietagere er – kan du sende oss noen data om kundestrømmen i gatene?


Bor du i København eller Stockholm, flytter du ikke til Aalborg uten først å ha litt data, sier Jes Asmussen, City Manager i Aalborg City.


Det er også viktig å ha data om bevegelsesmønster i sentrum

– Vi opplever store endringer i forbrukeratferd, derfor ønsker vi mer faktakunnskap for å debattere butikkens åpningstider, effekten av arrangementer, pop-up-butikker, omstokkinger og utsmykning m.m. Videre ønsker vi innsikt i hvordan veiarbeid, parkeringsavgifter og byomforminger påvirker bruken av byen vår, fortsetter Jes Asmussen.


God dialog med IMAS fra start

Etter å ha undersøkt markedet for løsninger, falt valget på IMAS.


– Helt fra første kontakt med IMAS har det vært en god dialog og forståelse for våre målsettinger og ønsker. Hele prosessen har vært profesjonell, gjennomføringen har vært problemfri og vi er utrolig glade for at vi med god støtte fra Aalborg kommune nå kan begynne å samle inn data fra sentrum: Hvordan beveger kundene seg rundt i handlegatene? Hvor lenge blir de på gata? Hva er fordelingen mellom kvinner, menn og barn, avslutter Jes Asmussen.


Besøksdata ved hjelp av WiFi og sensorer

Prosjektet innebærer utrulling av 18 strategisk plasserte WiFi-tilgangspunkter kombinert med åtte avanserte besøkstellere utstyrt med sensorer, som muliggjør innsamling av anonymiserte demografiske data om alder og kjønn. Prosjektet er IMAS Groups hittil mest omfattende besøkstellingsløsning i Danmark. Middelfart Handel og Ringkøbing Fjord Export Council bruker allerede IMAS-systemet og vi ser frem til å ønske enda flere danske bysentra velkommen inn i IMAS-gruppen i løpet av høsten.


Kombiner teknologier og få mer ut av besøkstallene

Les mer om fordelene ved å kombinere ulike teknologier.


Om IMAS Group

IMAS Group er en leverandør av innovative besøkstellingsløsninger som gir byer, bedrifter og organisasjoner mulighet til å optimalisere driften, forbedre besøksopplevelsene og drive vekst. Ved å bruke den nyeste teknologien og ekspertisen innen dataanalyse, gjør IMAS Group det mulig for kunder å ta informerte beslutninger basert på besøksdata. IMAS Group har en global tilstedeværelse med kontorer i Europa, India og Sørøst-Asia.


Om Aalborg kommune

1. juli 2022 var befolkningen i Aalborg kommune 221 082, noe som plasserte den som den tredje mest folkerike kommunen i landet, etter København og Aarhus (Wikipedia).


Comments


bottom of page